Narod doline Neretvice: Hvala svima na pomoći, još tri osobe se vode kao nestale

.

Narod doline Neretvice, nakon dvodnevne borbe za spas života i materijalnih dobara, koristi priliku da zahvali pripadnicima javnih službi, volonterima, dobrovoljcima, novinarima, sportskim klubovima, navijačkim grupama i svim ostalim koji nam pružaju podršku i pomoć u ovom teškom periodu.

Zvanične informacije kažu da je trenutni bilans dvoje stradalih, dok se još tri osobe vode kao nestale i za njima se traga.

Nabujale Seončica i Neretvica odnijele su najmanje 15-ak i oštetile još desetine stambenih i pomoćnih objekata, uz desetine odnesenih automobila.

U Buturović-Polju i bližoj okolini situacija se koliko-toliko normalizuje, ali stižu informacije o katastrofalnim klizištima u udaljenim mjestima doline Neretvice.

"Sutra se javljamo s više pravovremenih informacije, uz apel svim dobrovoljcima da se pridruže akcijama čišćenja stambenih objekata i dostavljanja hrana, vode, lijekova i ostalih potrepština za naše sugrađane", naveli su na Facebook stranici Buturović Polje.

Prema posljednjim zvaničnim podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenom prostoru HNK-a je porastao na 15.

Spasioci su, pretražujući terene Konjica i Jablanice, pronašli još dva beživotna tijela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

Sa ovih 15, ukupan broj stradalih u poplavama u našoj zemlji porastao je na 18 jer je i na području Fojnice troje ljudi pronađeno mrtvo.