Muškarac pokušao pobjeći iz pritvora kopanjem tunela

.
28-godišnjak koji je ilegalno ušao u Izrael pokušao je da pobjegne iz pritvorske jedinice na aerodromu kopanjem tunela, ali je uhvaćen u posljednjem trenutku.

 

Državljanin Srbije je sletio u Izrael i prebačen na graničnu kontrolu, gdje mu je odbijen ulazak iz straha da će ostati ilegalno u zemlji. Zbog toga je prebačen u pritvorsku ćeliju zajedno s drugim stranim državljanima kojima je također bio zabranjen ulazak.

Tokom boravka u ćeliji, osumnjičeni i ostali pritvorenici su peškirom prekrili lampu u kupatilu i uklonili rešetke. Koristeći rešetku s vrata kupatila, razbio je keramiku i iskopao rupu u zidu kroz koju je planirao bijeg.

Skoro savršen plan prekinut je kada su službenici za imigraciju otkrili tunel tokom rutinske provjere ćelije. Policajac je primijetio anomaliju i reagovao na vrijeme, spriječivši bijeg.

“Da to nismo shvatili na vrijeme, on i ostali pritvorenici su mogli da pobjegnu,” rekli su zvaničnici.

Osumnjičeni je uhapšen i odveden na saslušanje, gdje je priznao pokušaj bijega. Tužilaštvo policije regiona Šefala podiglo je optužnicu protiv njega Sudu za prekršaje u Rišon Lecionu zbog pokušaja bijega iz pritvora i oštećenja imovine.