Mokar kolovoz, te povećana opasnost od odrona

.
Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

 

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica (u mjestu Ustirama). Svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Također, u toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.