Građani Sarajeva ogorčeni: Moje dijete se guši, ne prestaje kašljati

Sarajevo je i danas osvanulo na listi najzagađenijih gradova u svijetu.

Prema mjerenjima AirVisuala, glavni grad Bosne i Hercegovine jutros je na desetom mjestu, što je bolja situacija nego prethodna dva dana kada se nalazio u samom vrhu najzagađenijih prijestonica u svijetu, prenosi Hayat.ba.

Mreža AirVisual, prikuplja podatke sa 10.000 mernih stanica širom svijeta, a jutrošnji indeks kvaliteta zraka u Sarajevu je 169, što pokazuje da je zrak nezdrav.

Najbolji svjedoci ovakvog stanja su sami građani. Tako se najviše putem društvenih mreža pokrenuo val nezadovoljstva zbog nereagiranja nadležnih.

Eto, i prvi smo. Na preduzimanje ničega se vrlo često smatra krivičnim djelom. Ako to nije ovo, ne znam šta jeste. Da zbog ljekarske greške, nenamjerne saobraćajne nesreće, namjernog napada ili iz bilo kojeg drugog razloga nekom budu oštećena pluća, taj ko je kriv (namjerno ili nenamjerno) morao bi odgovarati. Moje dijete manje od tri sata u Sarajevu, 10 minuta provelo na ovom zraku i guši se, ne prestaje kašljati. Zdravlje mu niko od ljudi neće nadomjestiti, ali nažalost niko neće ni odgovarati, iako krivaca ima. Vjerujte da mi je u ovim situacijama posebno drago što ima i drugi svijet i drugi Sud na kojem će aBd odgovarati svako ko je morao, a nije radio svoj posao. Kako god zvučalo, ja, majka Maksuma čija pluća saku stanu, nikom od odgovornih halaliti neću – stoji u Facebook objavi jedne majke.