Ministar FBiH Željko Nedić u Bihaću na potpisivanju ugovora o sufinansiranju projekata: Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Grada Bihaća, Bosanskog Petrovca i Cazina.

vlada usk

U Vladi Unsko-sanskog kantona danas je organizovano potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekata iz sredstva budžeta Federacije BiH.

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić je potpisao ugovore o sufinansiranju projekata: Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Grada Bihaća, Bosanskog Petrovca i Cazina. Sredstva, u ukupnom iznosu od 640 000 KM za projekte sa područja USK, ovo Federalno ministarstvo odobrilo je kroz programe: transferi drugim razinama vlasti i fondovima – učešće Vlade FBiH u sufinanciranju kantonalnih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika; transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije i transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta.

- Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade USK apliciralo je i dobilo sredstva za sufinansiranje radova energetske efikasnosti za školske objekte OŠ Podzvizd i OŠ Ključ, te za projekat iz sredstva za zaštitu kulturnog naslijeđa za uređenje Jevrejskog groblja u Bihaću, koji će realizovati Zavod za zaštitu kulturnog naslijeđa, kazala je Albijana Trnavci, sekretar Ministarstva.