Lijepe vijesti: Šejla Kamenčić iz Sanskog Mosta stekla zvanje doktora medicine

N

Šejla Kamenčić je rođena 13. septembra 1998. godine u Sanskom Mostu, Bosna i Hercegovina. Odličan učenički uspjeh pratio ju je tokom školovanja, a 2013. godine završila je osnovnu školu “Prva sanska škola” u Sanskom Mostu. Nakon toga, upisala je srednju školu “Gimnazija Sanski Most” na općem smjeru, gdje je završila 2017. godine sa odličnim uspjehom i zapaženim rezultatima.

Nakon srednje škole, odlučila je nastaviti svoje obrazovanje na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Godine 2017. uspješno je upisala šestogodišnji studij medicine i u predviđenom roku diplomirala sa prosječnom ocjenom 9,1, što ju je učinilo doktoricom medicine.

Tijekom studija, aktivno je sudjelovala u studentskoj organizaciji BoHeMSA, gdje je volontirala i bila članica. U sklopu projekata koje su organizirali studenti medicine, prošla je teoretsku i praktičnu obuku iz BLS-AED (osnovni životno podržavajući postupci i automatski vanjski defibrilator) u edukativnom centru JU Hitne pomoći Kantona Sarajevo, kao i kurs hirurškog šivanja. Također, svoje vrijeme posvetila je volontiranju u Zavodu za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, gdje je pružila svoj doprinos humanitarnom radu.

Šejli Kamenčić želimo puno uspjeha u daljnjem profesionalnom i osobnom razvoju.