Lana Pudar iz Antalije: “Hvala mojim Bosancima i Hercegovcima na podršci!”

d
Pudar se pred odlazak u Pariz nalazi na završnim pripremama u Antaliji, odakle je pozdravila sve Bosance i Hercegovce i zahvalila im se na podršci.

 

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja Lana Pudar danas nije bila u mogućnosti prisustvovati konferenciji za medije olimpijskog tima Bosne i Hercegovine, pa se zbog toga naknadno javila i obratila javnosti.

Pudar se pred odlazak u Pariz nalazi na završnim pripremama u Antaliji, odakle je pozdravila sve Bosance i Hercegovce i zahvalila im se na podršci.

“Želim da kažem da mi je zaista žao što nisam mogla danas prisustvovati konferenciji za medije. Nalazim se u Antaliji kako bih se što bolje pripremila za predstojeći nastup na OI. Mnogo se radujem odlasku u Pariz i velika mi je čast što ću drugi put biti u prilici da se nađem na istom mjestu zajedno s najboljim sportistima svijeta. Ovaj put idem nešto iskusnija, spremnija i s većim ambicijama”, rekla je Pudar na snimku koji je objavio Olimpijski komitet BiH.

“Hvala Olimpijskom komitetu na kontinuiranoj podršci te mojim sponzorima koji mi pomažu da se pripremim na najbolji način, kao i svim ljudima koji me podržavaju. Zaista ću dati sve od sebe da svoju zemlju predstavim na najbolji način te da s cijelim timom obradujemo BiH i ljude koji nas podržavaju. Veliki pozdrav iz Antalije”, dodala je Pudar.

Pudar je sportistkinja od koje javnost u Bosni i Hercegovini očekuje definitivno najviše od pet naših predstavnika na Olimpijskim igrama.

Osamnaestogodišnja Mostarka je nedavno potvrdila dobru formu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, gdje je bila srebrena u utrci na 200 metara delfin.

Olimpijske igre počinju 26. jula u Parizu, a osim Pudar, BiH će predstavljati i Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić u džudou, Mesud Pezer u bacanju kugle te Jovan Lekić u plivanju.