Krivično djelo u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:
• od 09:00 do 15:00 sati kupci trafopodručja: Inžinjering, RP Kvrkulja, Dervin Bunar, Dabravine 1 i 2, Trnovi 1, GSM repetitor Prokres, Caprag, Kumarica 2, Kumarica, Kooperacija, Klupe, Podzvizd 1,2 i 3, Rajnovac 1,2 i 4, Bečići, Ramići, Kosa, Orčeva Luka,

od 09:00 do 12:00 sati kupci trafopodručja: Drmaljevo 1

– U protekla 24h u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 50 pacijenata, dežurni doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Arnela Čokić na dalje liječenje uputili su 3 pacijenta.

–Jedno krivično djelo zabilježeno je u protekla 24h na području Velike Kladuše, prema informacijama iz Policijske stanice. Narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

-Mirna protekla 24h bilježe velikokladuški vatrogaci.

–Isporuka pitke vode na području Velike Kladuše je uredna.

– „Kladuški dani poljoprivrede 2024“  traju tokom cijele ove sedmice, odnosno, do 29. septembra, a prema utvrđenom rasporedu u terminu od 09:00h do 19:00h, danas u Parku Omladinske radne brigade “7 Sekretara SKOJ-a”, održaće se prezentacija i prodaja proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša.

–Danas će, ispred Robne kuće sa početkom u 9h, biti organizirana kolačijada za Merjem Begić. Ova 21-godišnja djevojka već godinu dana vodi tešku bitku s Lajmskom bolešću i hroničnom boreliozom, koje su ozbiljno ugrozile njen život i zbog kojih je ovisna o tuđoj brizi. Trenutno se nalazi u jednoj od istanbulskih bolnica, a jedan dan njenog liječenja košta 700 eura. Svi možemo pomoći, zajedno za Merjem.

–Danas će u Bosni  preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Mogući su slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

–Prolazno pogoršanje vremenskih prilika uslovljava lošiju biometeorološku prognozu. Povremeno tmurno vrijeme, uz južinu i pljuskove, ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se pojačati. Moguće su i reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, u noći problemi sa snom. Negativni efekti promjene vremena, usljed jačih padavina, biće nešto izraženiji u Hercegovini.

BiHAMK
– Zbog lokalnih padavina kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i savjetujemo oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.