Krivično djelo u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo. Javni red i mir nije narušavan. Nema prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

– Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Miljković.

– Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

– Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, informiše JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 19. septembar:

– U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

– Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 23 stepena.

– Biometeorološke prilike su nešto lošije u odnosu na proteklih par dana, pretežno usljed povremeno izraženije nestabilnosti. Povoljna okolnost je da će temperature i dalje biti primjerenije ovom dijelu godine, uz malo svježije jutro. Preporučljivo je biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije na promjenu vremena poput glavobolje, malaksalosti, nervoze, reumatskih bolova.