Krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije

 

-57 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć Hitne službe kladuškog Doma zdravlja. Dežuni su bili doktori Samra Alibegić, Abdulah Fazlić i Mustafa Hodžić.

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, dok Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, saznajemo od dežurnog Grahovića.

-Uredno je vodonapajanje i elktrosnabdijevanje kladuške općine, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Poslovnice „Elektrodistribucije“.

-Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

-Slično kao u proteklih par dana, uz povoljniju opću sliku, pri tome će noćni i jutarnji sati biti svježiji, ugodniji. Potom sa porastom temperatura zraka, usljed čega su moguće meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti. Poželjno je u najtoplijem dijelu dana biti oprezniji i djelimično umanjiti aktivnosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Stanje na putevima

-Sanacioni radovi aktuelni su i na više magistralnih puteva u BiH, a mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno. Aktuelna je sanacija asfaltnog kolovoza na magistralnom putu M-4.2, tačnije u Velikoj Kladuši (Hukića brdo prema GP Velika Kladuša). Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.