Krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

74 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a tri su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ahmed Riyad Dash.

U protekla 24h Policijskoj stanici Velika Kladuša prijavljeno je jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Vatrogasci su, prema riječima dežurnog Okanovića, imali mirna protekla 24h.

Područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Slabija frekvencija vozila i povremena kiša u centralnim i istočnim krajevima zemlje, karakteriše jutros saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Tokom dana očekujemo pojačan intenzitet saobraćaja na većini graničnih prelaza. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj.

U Velikoj Kladuši jutro sunčano. U Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne većinom umjerena naoblaka. Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 31°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika uz umjerene temperature zraka, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura će osjet sparine biti nešto izraženiiji, stoga je preporučljivo u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa fizičkim aktivnostima. Također, neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, osobito prilikom boravka u prirodi.