Krivično djelo u Velikoj Kladuši

SERVISNE
Nove servisne informacije.

 

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 60 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Aida Dedić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Kako jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros pada kiša i saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Iz BIHAMK-a upozoravaju na povremene odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuju pojačan intezitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim zonama. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kratkotrajna zadržavanja.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu naše zemlje. U ostatku dana padavine praćene grmljavinom, uglavnom, u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći u većini područja. Obilnije padavina na sjeveru, sjeverozapadu Hercegovine i u Krajini, što lokalno može usloviti i pojavu bujičnih poplava. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23 °C.

Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi remetiti ugođaj, te uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opću sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Poslijepodnevni sati bi širom zemlje trebali biti ugodniji, obzirom da će se vremenske prilike djelimično stabilizovati.