Krivično djelo, tri narušavanja javnog reda i mira i saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Kladuški vatrogasci dvaput su izlazili na teren. Radilo se o požaru na kući u Glinici i te zapaljenju njive u Šiljkovači. U požaru na kući u Glinici pričinjena je veća materijalna šteta a intervencija je trajala od 02.10h do 05.10h. Povrijeđenih lica nije bilo, rekao nam je dežurni Okanović.

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno krivično djelo, tri narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

-U proteklom periodu, pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 70 pacijenata od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Kenan Dautović.

-Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

-Svečano otvaranje i početak Kladuškog ljeta 2024. godine očekuje nas danas uz spektakularni koncert trenutno najveće muzičke zvijezde regiona, Šejle Zonić. Pobjednica Zvezda Granda, Šejla Zonić na najbolji mogući način otvoriće Kladuško ljeto i pokloniti publici noć za pamćenje. Mjesto održavanja je Trg mladih od 21.00h!

-Na osnovu rješenja Četvrte Policijske uprave Velika Kladuša, a po zahtjevu Organizacionog odbora manifestacije „Kladuško ljeto 2024.“, za vrijeme trajanja manifestacije „Kladuško ljeto 2024“ doći će do izmjene u režimu saobraćaja u centru grada od 13. jula do 10. augusta od 19:00 do 01:00h.

Za vrijeme održavanja navedene manifestacije privremeno će se obustaviti promet na magistralnoj cesti M-4.2 i preusmjeriti na alternativne pravce:

Trg mladih, ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića;

Trg mladih, ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca;

Trg mladih, ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska.

-Prvi dan vikenda u ljetnoj sezoni uvijek donosi i gužve na cestama prema jugu zemlje, kao i na većini graničnih prelaza. Tako je i ovoga jutra, posebno na magistralnom putu M-17, od Sarajeva ka Mostaru i dalje prema graničnim prelazima sa Republikom Hrvatskom.

Izrazito toplo vrijeme nalaže od vozača da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni i skoncentrisani, čuvajte vaš život i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Molimo i bicikliste, motocikliste, korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Poslije podne na krajnjem sjeveroistoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura od 34 do 42 stepena.

-Natprosječno visoke temperature, uz stalni priliv toplijeg zraka, kod osjetljivih osoba će dovesti do jačanja tegoba. Neophodno je pridržavati se preporuka nadležnih službi, izbjegavati duže boravke na otvorenom u toplijem dijelu dana, provoditi mjere zaštite od UV zračenja i vrućine. Hronični bolesnici, trudnice, djeca i stariji trebali bi maksimalno reducirati aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, u noći problemi sa snom.

 

 

 

 

 

 

Image
.