Krivično djelo, narušavanje javnog reda i mira i saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi je jedno lice teže povrijeđeno.

– Vatrogasci, prema riječima dežurnog Brkića, nisu imali poziva za izlazak na teren.

– Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

– Vodosnabdijevanje je, također, uredno, informacija je koju smo dobili iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– JP ”Veterinarska stanica” Velika Kladuša provodi akciju cijepljenja pasa i mačaka protiv bjesnoće. Danas je cijepljenje planirano na sljedećim lokacijama:

08.00h – Šumatac, kod škole

09.00h – Kudići, kod škole

10.00h – Johovica, na autobusnoj stanici kod Bajrektara

11.00h – Donja Vidovska, kod trgovine

12.00h – Gornja Vidovska, kod Sele Jašića

13.00h – Glavica, kod BP „Sestre“

Za sve vlasnike pasa i mačaka koji se odazovu javnom pozivu i dovedu životinju na punkt cijepljenja ili u Veterinarsku stanicu predviđena je akcijska cijena sa sniženjem od 25% za preventivno cijepljenje protiv bjesnila i iznosi 15,00 KM. Akcijska cijena vrijedi za sve vlasnike životinja do 07.10.2024. godine.

– „Kladuški dani poljoprivrede 2024“ traju tokom cijele ove sedmice, odnosno, do 29. septembra, a i danas u terminu od 09:00h do 19:00h, u Parku Omladinske radne brigade “7 Sekretara SKOJ-a”, održava se prodaja proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša.

Svjetski je dan farmaceuta

– Svjetski dan farmaceuta obilježava se svake godine 25. septembra. Farmaceuti na taj datum promoviraju svoju ulogu u kontinuiranom poboljšavanju općeg zdravlja u cijelome svijetu.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana farmaceuta je „Farmaceuti i doprinos globalnim zdravstvenim potrebama”.  Farmaceuti su sastavni članovi sistema zdravstvene zaštite, igrajući ključnu ulogu u zadovoljavanju zdravstvenih potreba. Prije svega, osiguravaju pristup lijekovima i njihovu optimalnu upotrebu, ali također svojom stručnošću značajno doprinose brizi za pacijente i javnom zdravlju.

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u prvom dijelu dana. Dnevna temperatura od 18 do 24 °C.

– Biometeorološke prilike će se djelimično poboljšati usljed stabilizacije vremenskih prilika u drugom dijelu dana. Promjenjivo vrijeme može negativno uticati na raspoloženje i radni elan kod osjetljivih osoba. Tegobe kod hroničnih bolesnika bi mogle biti izraženije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i prikladno se odjenuti.