Krivično djelo i saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši- Jedno lice zadobilo tjelesne povrede

.

Danas pretežno oblačno vrijeme, temperature od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14 °C

Pomoć Hitne službe zatražilo je 78 pacijenata. Tri su upućena na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Dinko Keserović i Mustafa Hodžić.

Covid ambulanti javila su se četiri pacijenta. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu. Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede. Javni red i mir nije narušavan.

Velikokladuški vatrogasci bilježe jedan izlazak na teren. Prema riječima dežurnog Subašića, radilo se o čišćenju kolovoza nakon saobraćajne nezgode u ulici Zuhdije Žalića. Intervencija je trajala od 20.31h do 20.53h.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, elektronapajanje je uredno.

Odvoz i deponovanje komunalnog otpada za one relacije za koje je odvoz predviđen za danas vršiće se po utvrđenom rasporedu. Blagajna JKUP „Komunalije“ također radi u redovnom radnom vremenu, najavili su iz ovog preduzeća.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 03. januar:

Magla ovog jutra smanjuje vidljivost na putevima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Konjic-Jablanica-Prozor, Doboj-Tuzla, Ključ-Sanski Most-Prijedor, Vitez-Travnik, kao i puteve na području Sarajeva, Kiseljaka i Bugojna.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14 °C.

Uz povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici i meteoropati također neće imati jačih tegoba. Moguće su slabije izražene reakcije na vremenske prilike, ponajviše zbog zadržavanja magle i naoblake tokom prijepodneva u Bosni. Savjetujemo Vam da topliji dio dana provedete na otvorenom.