Krivično djelo i narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 56 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Amra Zulić, Samra Alibegić i Abdullah Fazlić.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema evidentiranih.

– Kladuški vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Jašarević.

– Područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Najave dešavanja za prvi dan vikenda:

– Nakon poraza proteklog vikenda u Kamenici, ekipa NK „Mladost“ Vrnograč u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva ima šansu da se vrati na pobjednički kolosijek gdje na stadionu “Omer Hrnčić-Hrnjo” dočekuje NK “Mladost 1938” iz Bosanskog Petrovca. Utakmica počinje u 15.00h.

– Iz Ženskog odbojkaškog kluba „Velika Kladuša“ pozvali su sve prijatelje sporta i odbojke da danas podrže naše odbojkašice u prvoj domaćoj utakmici nove sezone protiv odbojkašica iz Bosanske Krupe. Utakmica je na rasporedu danas od 11:00h u Gradskoj sportskoj dvorani.

– Konjički klub “Krajišnik” Velika Kladuša danas organizira Velike međunarodne konjičke trke na hipodromu Drmaljevo. Ljubitelji ovog sporta moći će uživati u ukupno četiri trke, dok je početak prve planiran u 14:00h. Organizatori su pozvali sve ljubitelje konjičkog sporta da danas budu na hipodromu „Drmaljevo“ i bodre najbolja grla.

– Tradicionalna 24. po redu Pećka kestenijada biće održana danas u Pećigradu, na platou kod Stare škole sa početkom u 12.00h. S obzirom da je danas Dan žalosti u Unsko – sanskom kantonu, neće biti održan muzički program. Organizator 24. Pećke kestenijade je Dobrovoljno vatrogasno društvo Pećigrad i KUD „Jusuf Sabljaković“.

U USK -u danas Dan žalosti

– Vlada Unsko-sanskog kantona na jučerašnjoj sjednici usvojila je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području Unsko-sanskog kantona na dan ukopa Ozrena Marana, pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona, koji je izgubio život na službenoj dužnosti 24. oktobra. Policajac Ozren Maran iz Novog Grada će biti sahranjen danas na novom gradskom groblju u naselju Jablanica.

– Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne će biti magle. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti u Krajini i na jugu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

– Uz sunčano i stabilno vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla i niže jutarnje temperature mogu kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje probleme. S obzirom da će danju biti osjetno toplije, poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Savjetujemo  da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.