Krivično djelo i dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:
-od 09:00 do 11:00 sati kupci trafopodručja: Delikatesa –prema Glinici,
-od 12:00 do 15:00 sati kupci trafopodručja: Trnovi 2 – prema zlataru Naji i glavnoj cesti

 Velikokladuška vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h, javlja dežurni Grahović

 52 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori Abdullah Fazlić, Kenan Dautović i Samra Alibegić, na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

 Isporuka pitke vode je uredna, kazali su nam jutros u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Policijska stanica Velika Kladuša, u protekla 24h zabilježila je dvije saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta, te jedno krivično djelo.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti mogući su i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u zapadnim, jugozapadnim i planinskim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.

Nastavlja se period neuobičajeno visokih temperatura zraka, što bi uz povremeno povećanu naoblaku i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba moglo dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je prilagoditi aktivnosti svježijim i ugodnijim dijelovima dana, provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine, te pratiti i pridržavati se uputa savjetodavnih službi.

BiHAMK
Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima „Zaštićene zone“ UN i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije u dane 10. i 11. 07. bit će na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Bratunac, Vlasenica-Luke i Srebrenica-Zeleni Jadar.
Dana 11.07.2024.godine bit će na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

U 08 sati iz Jajca kreće druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2024“ i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Donjeg Vakufa, Travnika, Kaknja, Visokog, do Sarajeva, gdje će prenoćiti. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista i maratonaca voze oprezno i sporije.