Krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

-Vatrogasci bilježe dva izlaska na teren u proteklom periodu, rekao nam je dežurni Jašarević. Radilo se o zapaljenju smeća na Radića mostu (od 12.15h do 13.45h) te o požaru na njivi u Zagradu (od 14.32h do 15.05h).

-U protekla 24h na području velikokladuške općine prijavljeni su jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 53 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdullah Fazlić i Arnela Čokić.

-Isporuka električne energije je uredna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 10:00h trafopodručja: Grahovo, Dolovi, Jankovac, Bazen, Mala Kladuša Dom, Mala Kladuša 1, Marjanovac 1 i 2, Šumatac 1, 2 i 3, Farma Šumatac, Dizdari, Vodovod Šumatac, GSM Repetitor Šabići, Purići, Veinac 1, 2 i 3, Farma Veinac, Mravača, Šabići i Šabići 3

od 09:00 do 10:00h: Trnovi 2, izlaz prema Trnovima 4,

od 09:00 do 13:00h: Rasklopnica Drmaljevo izlaz prema Fišića mostu,

od 14:00 do 15:00h: Vejinac 2, izlaz prema školi,

-Vodosnabdijevanje je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

-Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se suhim kolovozom uz povoljne vremenske uslove. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, popodne mogući lokalni pljuskovi

-Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i slaba grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

-Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, s obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine, što može uzrokovati zdravstvene probleme kod osjetljivih skupina ljudi. Savjetujemo zaštitu kože i očiju od štetnog UV zračenja, te prilagoditi odijevanje obzirom da su mogući i lokalni pljuskovi u drugom dijelu dana.