Krivična djela, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

–73 pacijenta obratila su se za pomoć u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša, 5 pacijenata upućeno je na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni doktori bili su Ajla Capan i Mustafa Hodžić.

–Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je 2 krivična djela, 2 narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu.

–Velikokladuški vatrogasci imali su mirna protekla 24h.

– Za danas nema planskih isključenja električne energije, prema informacijama iz Elektrodistribucije PJ Velika Kladuša napajanje električnom energijom je uredno.

–Danas je prvi dan jeseni. Jesen počinje u 14.43 sati. U isto vrijeme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proljeće. Jesen završava početkom zime 21.12.2024.

–22. septembar – Svjetski dan bez automobila-Svjetski dan bez automobila je globalni događaj koji se održava 22. septembra i podstiče vozače da na jedan dan odustanu od automobila i koriste javni prevoz, voze bicikl ili jednostavno šetaju. Na današnji dan stanovnici gradova učesnika imaju priliku da vide kako bi njihov grad izgledao sa manje automobila. Cilj Svjetskog dana bez automobila je da se građanima ukaže na značaj zaštite životne sredine i potakne ih se na pješačenje, vožnju biciklom, korištenje javnog gradskog prijevoza, kao i drugih alternativnih prijevoza koji znatno manje zagađuju okoliš, a kako bi pridonijeli boljem i zdravijem načinu života i ukazali na preveliki broj prijevoznih sredstava čiji izduvni gasovi pridonose zagađenju zraka. Evropski dan bez automobila prvi put je obilježen 1998. godine u Francuskoj.

–Danas sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 28 °C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježijeg jutra, danju će otopliti i uz sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U Bosni, nešto duže zadržavanje magle i naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, pri tome je poželjno slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

BiHAMK
Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez zastoja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Savjetujemo vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.Na GP Maljevac prometno na izlazu iz BiH.