Konaković očitao lekciju Vučiću: Komentarisao je odluku Hrvatske o crnogorskim političarima, a nije...

c
Podsjetio je Konaković na zabranu ulaska u Srbiju Feđi Štukanu i Selmi Bajrami

 

Aleksandar Vučić je jučer, nakon otvaranja srpskog paviljona na Olimpijskim igrama u Parizu, osudio odluku hrvatskih vlasti da zabrane ulčazak crnogorskim zvaničnicima Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću. U svojoj izjavi Vučić je arulene hrvatske vlasti doveo u istu ravan sa zločinačkom NDH zbog ovakve odluke.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković podsjetio je Vučića da ni Srbbija nije imuna na zabrane ulaska osobama koje nisu istomišljenici vlasti u toj državi.

- Komentarisao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zabranu ulaska političarima iz Crne Gore na teritoriju Hrvatske. Na njemu svojstven način. Nisam vidio da je komentarisao zabranu ulaska u Srbiju glumcu Feđi Štukanu zbog kritike režima i Selmi Bajrami zbog plesa koji se ne sviđa Vulinu, istakao je Konaković.

Podsjećamo, Mandiću, Kneževiću i Bečiću je zabranjen učlazak u Hrvatsku zbog rezolucije o genocidu nad Srbima počinjenom u logoru Jasenovac, iako zločini u Jasenovcu, koliko god da su veliki i monstruozni, nikada ni na jednom sudu nisu okarakterisani kao genocid, za razliku od genocida počinjenog u Srebrenici, kojeg negira Srbija.

Vučić je sebi dao za pravo da se miješa u odnose drugih država, te je komentarisao odluku vlasti Hrvatske o crnogorskim političarima.

- Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak upali u vlastitu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne prave u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala, izjavio je Vučić u Parizu.