Kome u Neumu smeta putokaz do jedine džamije?

neum

Selo Rabrani oko 30 km udaljeno je Neuma i jedino je mjesto u kojem vjernici s tog područja, ili oni koji u ljetnim mjesecima borave u Neumu mogu obaviti molitvu u džamiji.

Tucakovića džamija u selu Rabrani kod Stoca prošle godine je svečano otvorena.

Nažalost ova džamija poznata je i po drami sa građevinskom inspekcijom koja je zapečatila objekat zbog postavljanja munare za koju tvrde da je bespravno postavljena.

Danas skoro godinu dana od otvorenja, Bošnjacima sa ovih prostora uklonjena je tabla sa selom “Rabrani” kako bi teže došli do džamije ili kako ne bi uopšte došli do džamije.

“Na magistralnom putu Stolac-Neum prelijepljena je tabla za skretanje u jedino selo sa bosnjačkom većinom u Neumu, Rabrani. Još otkako je cesta zvanično puštena u promet, na tabli je bilo naznačeno skretanje za Rabrane. Međutim, tabla je nedavno (ovlašteno ili ne) prelijepljena i na njoj su napisana skretanja za selo Gornje Hrasno i Popovo Polje.

U tom selu se nalazi se džamija koja je jedina džamija u ovoj općini. Suština je u tome, da se na ovaj način nastoji svima koji žele posjetiti džamiju isto bude djelimicno uskraćeno. – izjavio je čitatelj.