Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jedno krivično djelo u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jedno krivično djelo zabilježeno je u protekla 24h na području Velike Kladuše.

Vatrogasna jedinica u protekla 24h nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Grahović.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 53 pacijenta. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Samra Alibegić. Upućivanja na dalje liječenje u KB Bihać, nije bilo.

 Prema informaciji iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, na području Velike Kladuše isporuka električne energije je uredna.

 Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, rekli su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

26. juni Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga
Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. juni Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na sverastući problem zloupotrebe (opojnih) droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera, kako na globalnom nivou tako i na nacionalnom, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – međunarodno društvo slobodno od zloupotrebe droga.

Stanje na putevima i vremenski bilten:
Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, uz mjestimično smanjenu vidljivost. Ipak, BIHAMK upozorava vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta.
Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljiva oblačnost i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati pod uticajem porasta temperatura zraka i promjenljivog vremena. Prvi dio dana biće nešto ugodniji, stoga je poželjno iskoristiti ovaj period za provođenje planiranih aktivnosti. U poslijepodnevnim satima vruće i sparno, preporučljivo je ne izlagati se jačim naporima. Također neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca, s obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke.