IZAZVALI SKANDAL Hrvati pokušali prevariti Švicarce, pa im je cijela skijaška reprezentacija izbačena iz kompleksa

c
Na alpskom skijalištu je bilo dozvoljeno treniranje samo za juniore, ali su Hrvati probali "prošvercovati" i seniore

 

Skijaški savez Švicarske izbacio je hrvatsku delegaciju sa svog posjeda u zimskom centru Theodul zbog kršenja pravila koja je organizator postavio, što je izazvalo skandal.

Naime, na alpskom skijalištu je bilo dozvoljeno treniranje samo za juniore, ali su Hrvati probali "prošvercovati" i seniore. 

- Tokom inspekcije otkrili smo da među hrvatskim juniorima ima sportista koji se već takmiče u Evropskom kupu i stoga imaju elitni status. Budući da su nas prevarili, odmah smo ih izbacili s treninga i nećemo dopustiti ni da hrvatski juniori ovog ljeta treniraju s nama - rekao je izvršni direktor kompanije koja rukovodi ovim kompleksom Markus Hasler.
 

Direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek je istakao da su Hrvati kolateralna šteta. 

- Mi smo na Cermatu za 20 godina ostavili na stotine hiljada franaka. Mogli su jednostavno uzeti kartu onome ko ne zadovoljava uslove, a ne da pošalju kući i sve ostale naše mlađe takmičare. To je kao da iz voza izbacite cijelu fudbalsku ekipu, a ne igrača koji ima pogrešnu kartu - rekao je Pavlek.
 

Ovo će Hrvatima svakako napraviti velike probleme jer će uskoro august i ostalo je samo nekoliko mjeseci do početka skijaške sezone, a Hrvati nemaju mjesto za trening.