Gužve na ova dva granična prelaza

.
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj.

 

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća suhim kolovozom, uz povoljne vremenske uslove. Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajamo: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Savjetujemo vozačima da svoja putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Ukoliko se ipak odlučite putovati u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam.

Na graničnom prijelazu Izačić, pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, dok je na GP Bosanska Gradiška pojačan promet vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.