GRAD I JAKI UDARI VJETRA Superćelijska oluja zahvatila Sloveniju, pogledajte veliko nevrijeme u Ljubljani

k
Dvije jake olujne ćelije razvile su se u poslijepodnevnim satima iznad Slovenije. Superćelijska oluja, koja je proputovala centralnu Sloveniju, lokalno je raspršila grad uz jake udare vjetra i pljuskove.

 

Jedna jaka olujna ćelija prešla je preko Ljubljane i otišla u pravcu Domžala, dok je druga prešla preko Trebnja i okolice. Izvještava se o brojnoj šteti zbog jakih udara vjetra u dijelovima kroz koje je nevrijeme prošlo, ali grad nije napravio veću štetu.

U nekim dijelovima Slovenije nevrijeme je otežavalo saobraćaj i smanjilo vidljivost. Saobraćajno-informativni centar upozorava da bi moglo biti više vode na putevima. Vozačima se savjetuje da voze oprezno i ​​da se ne zaustavljaju ispod nadvožnjaka ili u tunelima. Prema prognozama Agencije za okoliš Republike Slovenije, i dalje će biti pljuskova ili oluja, posebno u sjevernom dijelu zemlje. Na sjeveru i sjeverozapadu i dalje je moguće nevrijeme u večernjim i noćnim satima.

Kako prenosi Meteoinfo, u poslijepodnevnim satima iznad Slovenije formirale su se dvije jake olujne ćelije.

Prema informacijama koje saopćava BHMeteo.ba, u narednim danima u BiH će biti izuzetno vruće i nema opasnosti od padavina.

"Pred nama je sušni period, bez jačih padavina na cijelu zemlju. Od padavina, lokalni pljuskovi su poneki danima rijetki", saopćeno je.

Najavili su da će sljedeće sedmice temperature ići do 42 stepena.