Grad Cazin izdvaja 50.000 KM za područja pogođena poplavama u BiH

.

U kabinetu gradonačelnika Cazina održana je hitna sjednica kriznog štaba formiranog radi situacije koja je zadesila jedan dio Bosne i Hercegovine usljed katastrofalnih poplava.

Kako je usaglašeno, Grad Cazin izdvojit će hitno 50.000 konvertibilnih maraka kao prvi interventni paket pomoći za stradala područja.

"Organizovano i brzo smo reagovali i 2012., kada su poplave zadesile područje Goražda, a isto to smo učinili i 2014., prilikom ove prirodne katastrofe na području Maglaja, Zavidovića, Odžaka i Doboja. Tada smo pružili zaista značajnu pomoć stanovništu i to ćemo svakako učiniti i ovaj put. Naša pomoć i svi oblici podrške dakle, nisu upitni jer Cazin je područje izrazito humanih i aktivnih ljudi,a ono na što nažalost, ne možemo uticati su ljudske žrtve s čijim porodicama i lokalnim zajednicama danas dijelimo ovu zaista veliku tugu", istaknuo je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

Prema institucionalnom nalogu Federalnog štaba Civilne zaštite, vezanom za angažman ljudskih resursa i mehanizacije, sve institucije Grada Cazina (Civilna zaštita, Vatrogasna jedinica, GSS, javna preduzeća) spremne su i čekaju poziv za upućivanje na stradala područja.

Grad Cazin organizirao je i punkt za prikupljanje pomoći stradalom stanovništvu na koji građani sutra od 9 sati mogu dostaviti svoju pomoć, a kako se ističe, najpotrebniji su; pitka voda, konzervirana hrana, tjestenina, higijenske potrepštine, gumene čizme i vreće za spavanje. Punkt za prikupljanje pomoći nalazi se u ekonomskom dvorištu JKP "Čistoća“ u Slatini.

FOTO: FACEBOOK