Gorio automobil u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Dvije intervencije bilježi Vatrogasna jedinica doznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića. Kod prve intervencije koja je trajala jučer od 13:01h do 14:03h radilo se o otključavanju stana u ulici Maršala Tita bb, a kod druge intervencije o gašenju požara usljed zapaljenja automobila u ulici Nurije Pozderca. Intervencija je bila jutros od 05:37 do 06:10h.

Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

U Hitnoj službi Doma zdravlja, dežurni doktori Aida Dedić i Abdullah Fazlić pružili su pomoć za 34 pacijenta. Na dalje liječenje je upućen jedan pacijent.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna.

Isporuka pitke vode je uredna.

Po planu se odvijaju odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona, kao i na mjestimično jak vjetar. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Živinice-Kladanj-Olovo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno). Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica. Za danas je najavljen početak radova na raskrsnici u Kalesiji, kao i na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04. bez obzira na vremenske uvjete.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana jače naoblačenje praćeno kišom. Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom noći i u ostatku zemlje. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 22 stepena.

Biometeorološke prilike biće povoljnije u prijepodnevnim satima. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji tokom jutra, obzirom da će biti prohladno. Drugi dio dana lošiji, uz postepeno jačanje južine i padavine, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti i nesanice.

Međunarodni dan rijeka obilježava se 14. marta svake godine. To je dan posvećen spašavanju, slavljenu i podizanju svijesti o važnosti rijeka. Jedno od najvećih bogatstava Bosne i Hercegovine su upravo rijeke, i od ključnog značaja je da se one sačuvaju u svome najboljem obliku, prirodnom. Odgovornost je svih nas paziti na ovo veliko bogatstvo i spriječiti neodgovorno ponašanje prema vodnim resursima.