Dvoje djece ubijeno kada je Izraelska vojska udarila njihov dom u gradu Gaza

F

Izraelski borbeni avion ubio je u srijedu dvije palestinske djevojke uništivši njihov dom u istočnom gradu Gaze.

Palestinski medicinski izvori rekli su za Anadolu da su djevojke "mučeničke smrti" u zračnom napadu koji je izveo izraelski ratni avion na njihovu kuću u ulici An-Nazir u naselju Shuja'iyya.

Izvori su rekli da su tijela prebačena u bolnicu Al-Shifa u gradu Gazi. Očevici su rekli za Anadolu da je ciljana kuća pripadala porodici Jundiya. Zračni napad je također rezultirao ozljedama neutvrđenog broja Palestinaca, koji su prebačeni u baptističku bolnicu Al-Ahli, dodali su.

Svjedoci su rekli da ekipe medicinske i civilne zaštite i dalje tragaju za žrtvama i povrijeđenima među ruševinama porušene kuće.

Dvije djevojčice doprinose ogromnom broju poginulih hiljada djece zbog izraelske osmomjesečne ofanzive na Gazu. Izrael, koji krši rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, suočio se s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od napada Hamasa 7. oktobra.

Više od 37.700 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, većinom žena i djece, a skoro 86.400 je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima. Više od osam mjeseci nakon izraelskog napada, golemi dijelovi Gaze leže u ruševinama usred obogaćene blokade hrane, čiste vode i lijekova.

​​​​Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom naloženo da odmah obustavi svoju operaciju u južnom gradu Rafah, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata prije njega je napadnut 6. maja.