Dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirani su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša. U nezgodama dva lica su lakše povrijeđena.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 66 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Valbona Mahmutović.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nije imala intervencija.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Danas je na programu završnica 17. moto susreta u organizaciji moto kluba „Hrnjica“ koji su počeli u petak, a defile ulicama Velike Kladuše, podsjetimo, upriličen je jučer.

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, danas će se u vremenu od 08 do 20 sati obustaviti saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta.

Danas u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu zemlje do 38 °C.

Stabilni atmosferski uslove u cijeloj zemlji usloviće će povoljne biometeorološke prilike. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu umora, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa.