Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-U jednoj od dvije zabilježene nezgode jedno lice je lakše povrijeđeno. Policijskoj stanici je prijavljeno i jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela nema evidentiranih.

-Vatrogasci su jednom izlazili na teren. U pitanju je bila intervencija tehničke prirode, odnosno, čišćenje i nadzor nakon saobraćajne nezgode u Maloj Kladuši gdje je vozilo udarilo u objekat benzinske pumpe.  Intervencija je trajala od 10.46h do 13.00h, rekao nam je dežurni Kapić.

-Pomoć Hitne službe zatražilo je 56 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić i Mustafa Hodžić.

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas od 09:00 do 15:00h doći do prekida u isporuci električne energije u ovim trafopodručjima: Mešići, Grabovac, Elezovići, Elezovići 2, Glinica 2, Farma Glinica, Glinica-Pecka, Glinica, Glinica 2, Drenovac 1 i 2. Ostalo područje općine, uredno je snabdjeveno električnom energijom.

-Vodonapajanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Uslovi za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. U jutarnjim satima očekujemo gužve na gradskim saobraćajnicama, a do kraja dana na većini puteva, posebno prema jugu naše zemlje.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

-Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

-Tokom dana biometeorološke prilike će biti promjenljive. Nakon ugodnijeg jutra, povećanje naoblake i padavine sa poslijepodnevnim satima, izraženije na sjeveroistoku Bosne, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Na jugu i jugozapadu zemlje sunčanije i stabilnije, pri tome i vruće, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u drugom dijelu dana.