Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 10:00 sati u trafopodručju Ćejvani, te od 11:00 do 12:00 sati u trafopodručju Šiljkovača 2.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 47 pacijenata, a dežurne doktorice Aida Dedić i Ajla Husić na dalje liječenje uputile su dva pacijenta.

Dvije saobraćajne nezgode bez povrijeđenih evidentirali su u protekla 24h službenici kladuške Policijske stanice.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

Uredna je isporuka pitke vode, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Od danas pa do 20. augusta moto klub „Hrnjica“ organizira 17. moto susrete. Kao i ranijih godina mjesto održavanja je u krugu Transporta u Polju u Velikoj Kladuši. Otvaranje moto susreta i moto kampa je zakazano za danas od 17h uz nastup grupe Wanted 5 i piće dobrodošlice.

Danas u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 27 do 32, na jugu do 36 °C.

Slično kao proteklih par dana, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće, uz visoke temperature zraka i vrijednosti UV indeksa. Sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine poslije podne, kod hroničnih bolesnika su moguće blaže tegobe, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

Stanje na putevima

U većem dijelu zemlje saobraća se bez zastoja, uz povoljne vremenske prilike. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, pa molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dužih putovanja pravite češće pauze, a prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.