Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

67 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Dva pacijenta su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni doktori su bili Ahmed Riyad Dash i Kenan Dautović.

Prema evidenciji Policijske stanice Velika Kladuša na području općine u protekla 24h desili su se jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo jutros u JKP „Vodovod i kanalizacija“

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema ustaljenom rasporedu, informišu iz JKUP „Komunalije“.

Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, elektronapajanje je stabilno.

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Kapića.

„Kladuško ljeto 2023“ danas nam donosi Veče kladuških muzičara. Na Trgu mladih će nam zapjevati naši domaći, kladuški muzičari iz zemlje i dijaspore. Početak je u 21.00h!

I ove godine neizostavan dio Kladuškog ljeta je gastronomska ponuda, te proizvodi kladuških proizvođača voća, povrća i zdrave hrane, suveniri, umjetnine i drugi sadržaji koji će biti ponuđeni u prodajnim i izložbenim objektima u Parku i pored glavne gradske ceste.

Za vrijeme trajanja manifestacije „Kladuško ljeto 2023“  dolazi do izmjene u režimu saobraćaja u centru grada od 15. jula do 04. augusta od 19:00 do 01:00h i 5. augusta 2023. godine od 17:00 do 02:00h a prema sljedećem rasporedu:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste)

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša)

Trg mladih – ulica Milana Pilipovića do križanja ulica Junuza Duranovića Juke i Nurije Pozderca.

Vozila će se preusmjeravati kroz alternativne ulice u koje će, pored postavljene signalizacije, upućivati i redari.

Danas se u Bosni očekuje djelomično vedro vrijeme. U drugom dijelu dana širom Bosne se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U Bosni će se opšta slika postepeno pogoršavati. Povećanje naoblake i padavine, izraženije sa poslijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Negativni efekti promjene vremena djelimično će se ublažiti sa noćnim satima, usljed blagog osvježenja u vidu nižih temperatura zraka. Na jugu sunčanije i stabilnije, pri tome vruće, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito poslije podne

Stanje na cestama

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prielazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros su kraća čekanja u oba smjera.