Dvije kuće provaljene u Bihaću! Ukradeno oko 8.000 KM u gotovini i zlatni nakit

c

 

Na području grada Bihaća zabilježene su dvije teške provale u protekla dva dana. Incidenti su se dogodili u naselju Jablanska, gdje su nepoznati počinitelji upali u dvije kuće i ukrali značajnu količinu gotovine i zlatnog nakita.

 

Prema dostupnim informacijama, iz obje kuće ukradeno je ukupno oko 8.000 KM u gotovini, dok je zlatni nakit također bio među ukradenim predmetima. Ova serija provala izazvala je zabrinutost među mještanima ovog naselja, koji se sada suočavaju s osjećajem nesigurnosti u svojim domovima.

Policija je odmah obaviještena o incidentima i trenutno je u toku istraga kako bi se identificirali i priveli pravdi počinitelji ovih krivičnih djela. Policijski službenici poduzimaju sve potrebne mjere kako bi prikupili relevantne informacije i tragove koji bi mogli dovesti do rješavanja slučaja.

Mještani Jablanske su pozvani da budu oprezni i da prijave bilo kakve sumnjive aktivnosti policiji. Ova situacija također služi kao podsjetnik za sve vlasnike kuća da preispitaju sigurnosne mjere svojih domova i, ako je potrebno, poboljšaju zaštitu kako bi spriječili slične incidente u budućnosti.

 

Nadamo se da će policijska istraga donijeti rezultate i da će počinitelji biti privedeni pravdi. Detalji o napretku istrage bit će objavljeni kada budu dostupni.