Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i soabraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 48 pacijenata. Dežurni doktori bili su Abdullah Fazlić i Adnan Kajtezović koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili dvoje pacijenata.

-Službenici Policijske stanice u protekla 24h evidentirali su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu soabraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

-Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

-Iz „ViK-a“ ovog jutra informišu da je isporuka pitke vode uredna. Isporuka električne energije također je uredna, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

-Izvlačenje parova za turnir u malom nogometu u okviru manifestacije “Kladuško ljeto 2024” održaće se danas u 18.00h na ljetnoj pozornici Gradskog parka “ORB 7. Sekretara SKOJ-a” u Velikoj Kladuši. Pozvani su predstavnici ekipa koje će učestvovati da obavezno prisustvuju izvlačenju parova!

-Srijeda, 24. juli rezervisana je za jednu od najpopularnijih pjevačica narodne muzike, Janu Todorović. Janin koncert bit će održan na Trgu mladih sa početkom u 21.00h.


U Parku Omladinske radne brigade 7 sekretara SKOJ –a svakodnevno uživajte u gastronomskoj ponudi velikokladuških ugostitelja. Za vrijeme održavanja manifestacije privremeno se obustavlja saobraćaj kroz centar grada i preusmjerava u sporedne ulice od 19:00 do 01:00h.

-Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća po mjestimično suhom kolovozu. Očekuje se pojačana frekvencija vozila na glavnim saobraćajnicama, prilazima gradovima kao i na graničnim prelazima. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Apeluje se i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnom prelazu Izačić, pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče bez većih zadržavanja, a takva situacija je trenutno i na GP Velika Kladuša – Maljevac gdje nema gužvi kada je u pitanju ulaz i izlaz iz naše zemlje.

-Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji. Tokom poslijepodneva padavine postepeno prestaju uz smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna od 24 do 30, na jugu 35 °C.

-Biometeorološke prilike bit će relativno nepovoljne širom zemlje. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze i glavobolje. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.

 

 

 

 

 

Image
.
Image
.