Dva požara u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Vatrogasci bilježe dva izlaska na teren. Prema riječima dežurnog Okanovića, radilo se o zapaljenjima njiva u Maloj Kladuši (od 14.30h do 15.15h) te u Polju, Sejdića Kosa (od 15.30h do 16.40h).

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša imali su mirna protekla 24h, odnosno, nema prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, kao ni saobraćajnih nezgoda.

-61 pacijent zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a tri su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ajla Husić, Abdullah Fazlić i Valbona Mahmutović.

-Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

 

Za danas je najavljeno:

-Udruženje boraca i antifašista NOR-a Velika Kladuša obavještava svoje članove i građane da će danas u Bosanskoj Bojni s početkom u 11.00h prigodnim programom biti obilježen Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine.  Iz udruženja pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u obilježavanju ovog značajnog historijskog datuma. Podsjetimo, na današnji dan 1941. godine u organizaciji KPJ počeo oružani napad ustanika na Drvar i Bosansko Grahovo, koji su isti dan oslobođeni od domobrana i žandarmerije. Ovaj datum se do raspada SFRJ obilježavao kao Dan ustanka naroda u BiH i Hrvatskoj protiv okupatora. Danas se obilježava u našoj zemlji u organizaciji Saveza antifašista i boraca NOR-a (bivši SUBNORBiH).

-Nakon nogometa, danas nas u okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2024.“ očekuje i turnir u basketu! Na programu je od 19h na igralištu Prve osnovne škole. U večernjim satima, od 21h na Trgu mladih zabavljaće vas DJ Gypsy!

-Konjički klub „Krajišnik“ danas na hipodromu Drmaljevo organizira Velike međunarodne konjičke trke s početkom u 15:30h. Ljubitelje konjičkog sporta u Velikoj Kladuši, ali i šire, očekuju četiri trke.

 

Stanje na putevima:

-Tokom ljetne sezone frekvencija saobraćaja je pojačana, a posebno je frekventno u danima vikenda. Jutros bilježimo pojačan intezitet saobraćaja na izlazima iz većih gradskih zona, kao i na prilazima nekim od graničnih prelaza. Svakodnevno smo svjedoci teških saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, pa i ovoga jutra apelujemo na vozače, ali i ostale učesnike u saobraćaju, da budu maksimalno oprezni. Vozači, držite odstojanje između vozila i na mjestima gdje to nije dozvoljeno ne vršite preticanje. Vežite sigurnosni pojas, a ukoliko prevozite malu djecu neka budu propisno vezani u autosjedalicama.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Doljani, Osoje, Hum i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na GP Gradina kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

-Danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu 36 stepeni.

-Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada bi se usljed vrućine i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle javiti tegobe poput nervoze, malaksalosti i glavobolje. Učesnici u saobraćaju trebaju biti oprezniji, naročito u poslijepodnevnim satima. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Opća slika će biti lošija na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.