Dva narušavanja javnog reda i mira i saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– „Vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h“ –  rekao nam je dežurni Jašarević

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira, kao i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi je jedno lice zadobilo povrede, ali nije utvrđen stepen povreda. Krivičnih djela nema prijavljenih.

– Pomoć Hitne službe velikokladuškog Doma zdravlja zatražilo je 45 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Ajla Capan i Dinko Keserović.

– U organizaciji KUD -a „Biser“, danas će, u sklopu 15. Međunarodnog festivala folklornih igara i pjesama, biti održana Gala večer, uz degustaciju tradicionalnih jela, izložbu narodnih rukotvorina i druženje učesnika. Početak je u 19h! Iz KUD– a su pozvali sve prijatelje festivala i građane da svojim dolaskom podrže njihov rad!

 

Stanje na putevima:

Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se mjestimično vlažnim kolovozom. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

– Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajamo putne pravce: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača. Saobraća se usporeno za vozila do 30 tona, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama.

– Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Dnevna temperatura zraka od 27 do 33 °C.

– Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost će usloviti relativno povoljne biometeorološke prilike širom zemlje u prvom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima u centralnim i istočnim dijlovima zemlje, zbog mogućih lokalnih pljuskova, opća slika se može blago pogoršati. Lokalne nestabilnosti mogu osjetljivim osobama uticati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati poteškoće sa postojećim bolestima. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima.