Dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 15:00h: Marjanovac 1 – NNI prema Šumatcu,

od 09:30 do 13:00h: Kudići 2,Vodovod, Sabljakovići, Kudići 1.

-Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević.

-Dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirani su u protekla 24h na području Velike Kladuše. U nezgodi je jedno lice lakše povrijeđeno.

-53 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Na dalje liječenje upućena su četiri pacijenta. Dežurni su bili doktori Ajla Husić i Abdullah Fazlić.

-Isporuka pitke vode je uredna, kazali su nam jutros u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

-Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

U znak počasti prema svim žrtvama srebreničkog genocida, jutros u 08 sati iz Bihaća prema Srebrenici kreću biciklisti, a nešto kasnije i maratonci. Prvi dan kretaće se preko Bosanskog Petrovca, Ključa, Mrkonjić Grada i Jajca, gdje će prenoćiti. Molimo sve vozače koji se budu kretali pomenutom dionicom da u trenutku prolaska pored biciklista i maratonaca budu maksimalno oprezni.

-Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak sa grmljavinom u Bosni. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

-Jutro će još uvijek biti ugodnije i sa više svježine, u drugom dijelu dana, vrućina i sparno vrijeme mogu kod osjetljivih osoba uzrokovati tegobe poput nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Noćni sati također će mjestimično biti neuobičajeno topli, stoga je za očekivati probleme sa snom. Neophodno je reducirati boravak na otvorenom i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.