Dva krivična djela u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne infromacije.

 

95 pacijenata obratilo se u protekla 24h u Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša, dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Arnela Čokić

Vatrogasna stanica u protekla 24h nije imala intervencija, rekao nam je dežurni Miljković.

Velikokladuška Policijska stanica u protekla 24h zabilježila je 2 krivična djela, dok saobraćajnih nezgoda i narušavanja javnog reda i mira, nije bilo.

Elektronapajanje je stabilno, javljaju nam iz Elektrodistibucije PJ Velika Kladuša.

 Drugi dan vikenda, ujedno i drugi dan „Kladuškog ljeta“ donosi prijenos finalne utakmice Eura 2024 između Španije i Engleske. Utakmicu koja će zasigurno ponuditi atraktivan nogomet i brojne uzbudljive akcije možete pratiti na Trgu mladih u Velikoj Kladuši sa početkom u 21.00h!

-Za vrijeme održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2024“ privremeno će se obustaviti saobraćaj na magistralnoj cesti M-4.2 i preusmjeriti na alternativne pravce:

Trg mladih, ulica Ibrahima Mržljaka do kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića;

Trg mladih, ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca;

Trg mladih, ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska.

Pozivamo sve građane da poštuju upute policijskih službenika i redara na terenu.

 Danas sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 32 do 38, na jugu do 41 °C.

 Nakon toplije noći u kojoj je manjkalo svježine, jutarnji sati će biti malo ugodniji, potom uz natprosječne temperature zraka, vrlo brzo vruće i sparno. Prilikom boravka na otvorenom, neophodno je suzdržati se od jačih fizičkih aktivnosti, te provoditi mjere zaštite od sunčevog zračenja. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju, osobito u drugom dijelu dana.