Dva krivična djela, narušavanje javnog reda i mira, te dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije

 

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode sa lakše povrijeđenim licem.

– 61 pacijent zatražio je medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurne doktorice Arnela Čokić i Amra Zulić na dalje liječenje uputile su dva pacijenta.

– Prema riječima dežurnog Kapić kladuški vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h.

– Uredna je isporuka električne energije, informišu iz Poslovnice „Elektrodistribucije“.

– Sezona lova sa lovačkim psima na području sportsko-privrednog lovišta Velika Kladuša počinje danas. Lov će se održavati svake nedjelje i državnim praznicima od 7:00 do 16:00h na cijelom području lovišta u skladu sa usvojenim kalendarom lova.

– Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa obilježava se svake godine 13. oktobra na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN-a iz 2009. Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa je iniciran 1989. godine od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UNGA) sa ciljem promocije globalne kulture podizanja svijesti i smanjenja rizika od katastrofa.

– Međunarodno društvo za trombozu i hemostazu (ISTH, International Society on Thrombosis and Haemostasis) osnovalo je Svjetski dan tromboze 2014. godine. Za dan obilježavanja uzeli su 13. oktobar kao način obilježavanja rođendana Rudolfa Virčova (Rudolf Virchow). Doktor Virchow bio je pionir u patofiziologiji tromboze i razvio je koncept tromboze i pružio napredno razumijevanje ovog stanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 °C.

– Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Sunčano i stabilno vrijeme sa više svježine, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Tokom prijepodneva, moguće je da magla uzrokuje manje probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je toplije dijelove dana iskoristiti za boravak na otvorenom.

Stanje na putevima

– Na područjima pogođenim poplavama, odronima i klizištima vozače molimo za poseban oprez. Na magistralnom putu Jablanica-Mostar, od 19 sati do 07 sati ujutro saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, dok je na istoj dionici saobraćaj obustavljen od 07 do 19 sati. Na putu koji vodi od Jablanice prema Blidinju i dalje je obustavljen saobraćaj. Na putu Konjic-Borci-Ruište mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila ( jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem). Sanacioni radovi aktuelni su na više magistralnih puteva. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.