Dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Isporuka pitke vode je uredna, kazali su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“. Zbog visokih dnevnih temperatura, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je prilagodio radno vrijeme, odnosno, rade od 06.00h do 14.00h.

-Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 07:00 do 12:00h trafopodručje: Hukića brdo – NNI na DRO ul. Ahmeta Fetahagića

od 09:00 do 16:00h: Drenovac – NNI prema Karahodžićima

Ostalo područje uredno je snabdjeveno električnom energijom.

-Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija u protekla 24h.

-Dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirani su u protekla 24h na području Velike Kladuše. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

-55 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Na dalje liječenje upućena su dva pacijenta. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Amra Zulić.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća po suhom kolovozu. S obzirom da nam u susret dolazi vikend, očekuje se pojačana frekvencija vozila u poslijepodnevnim satima na graničnim prelazima.

Izrazito toplo vrijeme nalaže od vozača da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni i skoncentrisani, čuvajte vaš život i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Molimo i bicikliste, motocikliste, korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

-Danas sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni i istočnim područjima Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura od 34 do 39, na jugu do 41 °C.

-Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Dodatni porast temperaturnih vrijednosti uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. S obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, neophodno je izbjegavati duže boravke na otvorenom i izlaganje suncu, naročito osobe sa kardiovaskularnim problemima, te rizične grupe poput starijih, djece i trudnica. Nemogućnost adekvatnog odmora uslijed manjka svježine u noći, dodatno će pogoršavati opću sliku.