Drugi bosanskokrupski “Krupa Kabine” polumaraton održat će se 14. septembra

b

 

Drugi bosanskokrupski “Krupa Kabine” polumaraton i utrka na pet hiljada ponovo je u Bosanskoj Krupi ovog septembra.

 

Ovogodišnji polumaraton i trka su 14. septembra, a organizatori su Atletski klub Svjetlost i grad Bosanska Krupa, dok je glavni sponzor je SIAC grupa, Krupa Kabine kompanija iz Bosanske Krupe!

I ova tkračka poslastica očekuje veliki broj trkača iz zemlje i regije, a ovaj uzbudljiv događaj okupit će trkače svih uzrasta i sposobnosti, koji će trčati na najljepšoj trasi u regiji, kroz kanjon rijeke Une.

Uz izdašne nagrade koje se očekuju – 1. mjesto 800 KM, 2. mjesto 400 KM, 3. mjesto 200 KM, 4. mjesto 100 KM i 5. mjesto 50 KM u muškoj i ženskoj kategoriji – konkurencija će sigurno biti žestoka. Međutim, bilo da se trkate za prvo mjesto ili jednostavno da biste uživali u trčanju, svakom učesniku će biti dodijeljena medalja u čast njihovih ličnih postignuća.

Bilo da težite ličnom rekordu ili tek počinjete svoje trčanje, ovaj događaj nudi savršenu priliku da izazovete sebe i postignete nove ciljeve. Prošla godina je bila nezaboravna i za organizatore i za učesnike, a ova će donijeti još boljih i ljepših dešavanja i obećava trkačku poslasticu koju ne smijete propustiti.

Registracija je otvorena te se možete prijaviti na ovom linku. Osigurajte svoje mjesto i budite dio ovog nezaboravnog iskustva.

Dan će započeti u radosnoj noti jutarnjim dječjim utrkama, postavljajući pozornicu za dan ispunjen energijom i sportskim duhom. Nakon dječjih trka, slijedi službeni polumaraton i utrka na 5 hiljada, izazov trkačima da pomjere svoje granice dok uživaju u prekrasnom ambijentu Bosanske Krupe.