Dodik nadgledao vježbu žandarmerija i SAJ MUP-a RS-a u Istočnom Sarajevu

dodik

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP RS i Žandarmerija danas su u Istočnom Sarajevu organizovali taktičko-pokaznu vježbu, koja je privukla pažnju brojnih zvaničnika, uključujući predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Prema informacijama MUP-a, vježba je održana u neposrednoj blizini Administrativnog centra Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu.

Vježba je podijeljena u dvije faze, u kojima je učestvovalo ukupno 45 pripadnika – 24 pripadnika Žandarmerije i 21 pripadnik SAJ-a.

Tokom izvođenja vježbe, prikazani su različiti scenariji koji uključuju brzo reagovanje na terorističke prijetnje i efikasno rješavanje kriznih situacija.

Prije same vježbe, održana je sjednica proširenog kolegija Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, na kojoj je analiziran rad i postignuti rezultati u prvih šest mjeseci 2024. godine.

Na sjednici su razmotrene strategije i planovi za unapređenje sigurnosne situacije u narednom periodu.

Pored predsjednika RS-a Milorada Dodika, vježbi su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan, direktor policije Siniša Kostrešević, kao i rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica MUP-a RS-a.

Dodik je rekao da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspješno obavljaju svoje zadatke, da Srpska danas ima obučenu policiju i da je bezbjednosna situacija dobra.

“Da nema policije Republike Srpske, mislim da danas ne bi bilo ni Srpske. Sigurno je da danas ne bi bila ovako bezbjedna i stabila bezbjednosna situacija”, naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da mu je drago što vidi da su djela iz oblasti kriminaliteta u smanjena i da su prioriteti koje ulažu pripadnici MUP-a Srpske izbalansirani na način da se bave svim pitanjima važnim za bezbjednost.

“Kao predsjednik Republike uvjeren sam da policajci,pripadnici MUP-a i sve strukture u okviru toga, uspješno obavljaju sve predviđene i planirane zadatke bez zaostatka. Zato mi kao društvo moramo da učinimo sve da oni budu još bolji, sposbniji i da im nabavimo još bolju opremu”, rekao je Dodik.