Dodik: Bio bih na protestima ispred OHR-a da su izbacili “probosanski”, zajedno izbacimo prevaranta Schmidta

c

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Christian Schmidt o Aliji Izetbegoviću “rekao ono što misle svi stranci, što je ranije govorila i tužiteljka haškog tribunala Karla del Ponte, ali i svi mudro šute i udaraju po Srbima”.

 

Dodik je to rekao komentarišući saopćenje OHR-a u kojem su na upite medija odgovorili da je Alija Izetbegović prvi predsjednik Predsedništva BiH i ključna ličnost za postizanje mira i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da je spasio živote ljudi.

Kako je rekao Dodik, Schmidt se uplašio “kako će sačuvati živu glavu u BiH, jer, opet, ove takozvane silne probosanske snage protestuju, pa su mu bosanski muslimani iz OHR-a smislili novu laž”.

“Rekao je on tačno ono što je mislio, i ono što je ranije rekla Karla del Ponte. Misle to svi stranci, a mudro šute i udaraju na nas Srbe svim sredstvima. Kako je moguće da nikome ne smeta okupljanje ovih intelektualnih “probosanskih” gromada, a smeta im kad se mi dostojanstveno okupimo u ogromnom broju i kažemo da nam je dosta da neki lažni Schmidt ovde nameće zakone, upitao je Dodik i istakao:

“Volio bih da sam i ja bio na tim protestima ispred OHR-a, samo da su izbacili to “probosanski”. Rado bih im pružio podršku da zajedno izbacimo tog prevaranta.

On je rekao da bosanski muslimani znaju da ništa ne mogu bez Srba i Hrvata i da stalno ponavlja i poziva, što i ptice na grani znaju, da se dogovaraju.

“Stranci će uvijek raditi sve što je u njihovom interesu. Dajte više da skupa radimo ono što je najbolje za nas, da se dogovaramo. Ali, džaba, oni neće. Eto im sad protesti, skupovi, pa sami neka ga tjeraju. A neka znaju da i mi ozbiljno radimo na tome da ga pošaljemo kući, ali brže bi išlo kad bismo svi stali zajedno iza toga”, naveo je Dodik u intervjuu za Srnu.