Dobio otkaz, a plaću će primati još tri godine: Robertu Manćiniju Saudijci dođu još 72 miliona eura

c

 

Iako je dobio otkaz na klupi Saudijske Arabije jučer, italijanski stručnjak Roberto Manćini (Mancini), prema pisanjima britanskih medija, naredne nešto manje od tri godine dobijat će regulatno plaću. 

 

Naime, Manćini je Saudijsku Arabiju vodio 14 mjeseci te je bio najplaćeniji selektor na svijetu. Ugovor koji je potpisao vrijedi četiri godine, a "težak" je 92 miliona eura.

Manćini će zaraditi još 72 miliona eura. To znači da će mjesečno Manćini zarađivati oko 2 miliona eura, 500.000 eura sedmično, 70.000 eura dnevno i 50 eura po minuti, objavio je The Sun.

Manćini je Saudijce ostavio na trećem mjestu njihove kvalifikacione grupe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, sa dosta umanjenim šansama za plasman na Mundijal, koji će vjerovatno morati tražiti kroz baraž.

Nakon posljednjeg kiksa i remija protiv Bahreina od 0:0, Manćini je viđen kako se svađa s navijačima prisutnim na stadionu. Osim toga, Manćini se također posvađao s nogometašima, a nakon toga saradnja više nije mogla biti nastavljena.