Direktor Nacionalnog parka “Una”: “Una regata obara sve rekorde posjećenosti!”

x
Od 24. do 27. jula posjetioci će uživati u izuzetnom događaju

 

Ovog ljeta Unsko-sanski kanton ima poseban razlog za slavlje. Jedinstvena, u svijetu poznata, internacionalna Una regata održava se 50-ti put. Od 24. do 27. jula posjetioci će uživati u izuzetnom događaju.

Rekordan broj

Direktor Nacionalnog parka „Una“ Alen kaže da je veliki jubilej Una regate zaslužan za rekordan broj ulazaka na Štrbački buk.

“Ove godine imamo više od dvadeset posto ulaza nego prošle u isto vrijeme. Također, porast posjete zabilježen je i na vodopadu Milančev buk u Martin Brodu te posjetilačkoj zoni Kulen-Vakuf i još nekima gdje je slobodan ulaz”, kazao je Zulić.

Ističe kako je Una regata i ovog puta turistička, sportska i zabavna manifestacija. Plovit će se na dionici Martin-Brod – Štrbački buk – Bihać – Bosanska Krupa, u tri etape, a učesnici će biti smješteni u četiri kampa.

“Kotizacija za učesnike je besplatna. Imat će osigurane obroke, prostor za kampiranje te će svaki učesnik biti i osiguran u slučaju neželjenih povreda itd. Do sada se prijavilo blizu 800 učesnika”, istakao je Zulić.

Besplatan prijevoz

Direktor Nacionalnog parka poručuje da učesnike očekuje jedinstveno iskustvo koje kombinira veslanje, upoznavanje, druženje, kao i raznolik muzičko-zabavni program.

“Potrudili smo se da za ovaj jubilej Una regata bude posebna, a imat ćemo veliki broj gostiju. Tokom ove manifestacije, osim vodenih sportova, raftinga i kajaka, u kampovima će biti organiziran i kulturno-zabavni program. Također, za sve građane iz Bihaća obezbijeđen je besplatni prijevoz do Martin-Broda, preciznije do kampa ‘Lučica'“, naveo je Zulić