DETALJI TRAGEDIJE U ZENICI: “U rijeku su upale tri djevojčice, jednu nisu uspjeli spasiti"

f
Tokom današnjeg dana dogodila se tragedija u zeničkom naselju Kanal gdje je 11-godišnja djevojčica izgubila život. Nažalost ove tragične vijesti potvrđene su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

 

Tragedija se dogodila u zeničkom naselju Kanal oko 14:20 sati.

Kako saznaje naš portal 3 maloljetne djevojčice su se kupala na lokalitetu ispod brane na rijeci Bosni gdje je rijeka duboka i brza. Riječ je o djevojčicama 11,13 i 17 godina.

Prolaznik koji je bio na mjestu događaja uspio je spasiti dvije djevojčice iz rijeke dok trećoj nije bilo spasa. Preminula je 11-godišnja N.S.

U pitanju su pripadnici romske populacije.

“PS Centar je oko 14:20 sati obaviještena da je u mjestu Kanal došlo do utapanja ženskog djeteta (11). Odmah po prijavi na lice mjesta upučeni su policijski službenici, te ronioci Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica i osoblje Hitne pomoći Zenica.

U 15:35 iz rijeke Bosne ronioci Specijalne policijske jedinice izvukli su beživotno tijelo djevojčice. Uviđaj će izvršiti policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU 1.

O događaju je informisan dežurni tužilac” naveli su iz Uprave policije MUP-a ZDK.