Detalji drame na podgoričkom aerodromu: Iza svega stoji ženska osveta?

.

Aerodromi Crne Gore potvrdili su da su svi putnici bezbjedni i da su preduzete sve potrebne mjere prema propisanim procedurama u saradnji s crnogorskom policijom i ostalim službama.

Na podgoričkom aerodromu danas poslijepodne dogodio se incident kada je avion poljske aviokompanije prinudno sletio zbog dojave o postavljenoj bombi. Nakon što je kapetan prijavio ovu informaciju, avion je odmah po slijetanju izolovan, a sve nadležne službe su angažovane kako bi se situacija riješila. Srećom, ispostavilo se da je dojava lažna.

Prema informacijama koje je prenijela RTCG, iza lažne dojave navodno stoji osvetoljubiva žena iz Poljske, koja je obavijestila nadležne da njen suprug nosi bombu u avionu. Naime, ona je ostala na aerodromu, a dojavom je željela da se osveti suprugu.

Dojava je primljena nešto prije 17 sati, nakon čega je avion po slijetanju udaljen od putničkog terminala. Aerodromi Crne Gore potvrdili su da su svi putnici bezbjedni i da su preduzete sve potrebne mjere prema propisanim procedurama u saradnji s crnogorskom policijom i ostalim službama.

Iz Uprave policije saopšteno je da je posada leta Varšava - Podgorica, tokom leta iznad Mađarske, obaviještena od strane zaposlenih na varšavskom aerodromu o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Po slijetanju, crnogorska policija odmah je reagovala – evakuisani su putnici, te je izvršen protivdiverzioni pregled aviona, ali bomba nije pronađena.

O incidentu je obaviješten tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici. U saopštenju je naglašeno da tokom trajanja incidenta aerodrom nije bio zatvoren.