Demant Robot Bira

.
Murić Amir iz Cazina na navode kompanije "Robot General Trading", zastupana po punomoćniku, advokatu Kočo M. Damiru, odnosno izvjesnog saopćenje za javnost putem kojeg pojašnjava pozadinu incidenta koji se posljednjih dana dešava na ulazu parkinga njihovog prodajnog centra u Bihaću te traži intervenciju nadležnih organa, daje javnosti slijedeći demant.

 

Iz “kompanije Robot General Trading”, službenog naziva doo Robot General Trading Co Sarajevo, Advokat saopštava javnosti niz neistina i istima pokušava obmanuti javnost u Bihaću i Unsko – sanskom kantonu. Isti Advokat je ranije u toku sudskog spora u Dnevnom avazu iznosio niz neistina na račun rada sudaca Općinskog suda u Bihaću, pa mu nije prvi put da se služi neistinama kako bi pojasnio javnosti šta se dešava. Isti Advokat je bio u svojstvu neregistriranog lica prisutan sudskoj prodaji nekretnina u vlasništvu Bihaćke industrije rashladnih aparata dd Bihać, skraćeni naziv Bira dd Bihać, koja prva prodaja se održala dana 29.08.2024.godine u 9,00 sati u Općinskom sudu u Bihaću, a kao najpovoljniji kupac je proglašen tražilac izvršenja Murić Amir. Dana 04.09.2024. godine je sud donio rješenje o dosudi i dosudio Murić Amiru kupljene nekretnine, između ostalih i nekretninu dd Bira Bihać koja se neistinito od strane Robota navodi kao njihov parking. 
 

Robot nema nikava uknjižena prava na predmetnoj nekretnini koja je kao takva prodana Murić Amiru i isti je mirno ušao u posjed dans 06.09.2024.godine. 
 

Policijska stanica Bihać je od strane uposlenika Mmarketa Robot u Bihaću zaprimila od 06.09.2024.godine do 17.09.2024.godine 5 neosnovanih pprijava protiv Murić Amira, izazvala angažiranje izlaska policijskih patrol ai istražitelja kao i Kantonalne uprave inspekcisjkih poslova, te gradskog građevisnkog inspektora, a sva službena lica po upoznavanju činjeničnog stanja i stanja sudskih odluka u vezi predmetne nekretnine su svoj posao izvršili krajnje profesionalno i utvrdili da nema bilo kakve nepravilnosti na strain Murić Amira. 
 

Da su navodi advokata Robota netačni, u prilogu se objavljuju sudske odluke i međusobna korespodencija sa Bira dd Bihać koja je dobrovoljno i mirno predlaa u posjed nekretninu koju u saopćenju nazivaju Robotovim parkingom a radi se o Kč. 9655/61 zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 3521 m2 upisane u zk.ul broj 3628 k.o. Bihać – Grad dosadašnje vlasništvo izvršenika dd Bira Bihać sa dijelom 1/1. 
 

Rješenjem o dosudi Općinskog suda u Bihaću broj 17 0 Ps 092324 22 Ip od 04.09.2024. godine koje je dostavljeno Bira dd Bihać dana 06.09.2024.godine sud je odredio predaja u posjed nepokretnosti Kč. 9655/61 zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 3521 m2 upisane u zk.ul broj 3628 k.o. Bihać – Grad dosadašnje vlasništvo izvršenika dd Bira Bihać sa dijelom 1/1 tražiocu izvršenja Amiru Muriću kao kupcu - ponuđaču i nalažio je zemljišno - knjižnom uredu ovog suda da ove nepokretnosti upiše kao vlasništvo Amira Murića sa dijelom od 1/1. Predaja u posjed se sukladno odredbi člana 110 i 111 Zakona o izvršnom postupku vrši po dostavljanju rješenja o dosudi, što je i izvršeno dana 06.09.2024.godine. 
 

Murić Amir je radnicima Robotovog marketa u Bihaću dozvolio da isprazne skladište koje se nalazi na navedenoj nekretnini što su i uradili u roku od 3 dana, te je istima omogućio u cijelosti da za potrebe dobavljača koriste nekretnine, iako imaju pristup sa drugih nekretnina Bira dd Bihać koje su još uvijek osigurane mjerom osiguranja u korist Murić Amira. 
 

Pravosuđe i MUP USK poduzimaju sve zakonom propisane radnje i do sad su sve odluke suda u korist Murić Amira potvrđene od svih sudskih instanci u BiH, a nakon što su vlasnici Bira dd Bihać, Robot General Trading Co doo Sarajevo svjesni izgubljene pravne bitke, pokušavaju obmanuti javnost USK i napraviti od sebe žrtvu. 
 

Više od sedam godina Bira dd Bihać kojom rukovode lica iz Robota ne žele namiriti pravomoćno potraživanje Murić Amira, a sad, kada je isti kupio u javnoj sudskoj prodaji nekretnine radi namirenja svog potraživanja, onemogućavaju mu da pristupi kupljenim nekretninama i iznose nesitine u javnosti putem portala koji nisu provjerili drugu sranu priče a iznijeli su klevetničke navode u javnosti. U tom smislu Murić Amir najvaljuje podnošenje tužbe za klevetu protiv svih portala i advokata Kočo Damira za zaštitu od klevete i naknadu štete.” 
 

U potpisu, Advokat Murić Amira, Jasmina Šarić Hasanović. 
 

 

 

 

Image
.
Image
.
Image
.