Cvijanović sva ponosna na svesrpski sabor, optužuje Bećirovića i njemačku ministricu: "Baerbock umišlja..."

F

Da su pažljivije čitali, a manje mrzili sve što sadrži pridjev srpski vidjeli bi da je u Deklaraciji jasno izražena posvećenost suštinskom i dosljednom provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, kazala je Cvijanović

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da "bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović (inače predsjedavajući Predsjedništva BiH, op. pr) umišlja da može govoriti u ime BiH, a šefica diplomatije Njemačke Annalena Baerbock u ime cijelog Zapad i nadaju se da će politički profitirati napadima i lažnim optužbama na račun Srbije i RS".  

- Ponosni smo na Svesrpski sabor, kao i na Deklaraciju koja je tom prilikom usvojena, rekla je Cvijanović upitana da prokomentariše ocjenu Bećirovića i Baerbock da je Svesrpski sabor najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine.

- Da su pažljivije čitali, a manje mrzili sve što sadrži pridjev srpski vidjeli bi da je u Deklaraciji jasno izražena posvećenost suštinskom i dosljednom provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, kazala je Cvijanović.

Ona je, kako prenosi RTRS, naglasila da je za očekivati da Bećirović i Baerbock trenutno imaju mnogo pametnijeg posla nego da komentarišu Svesrpski sabor.

- Baerbock i njenu stranku glasači na izborima za Evropski parlament pomnožili su sa nulom, a Bećirovića stranačke kolege u parlamentu Federacije BiH, istakla je Cvijanović.