Cazin: Zbog planskih radova najavljeni prekidi u isporuci električne energije

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -7°C, dok je vodostaj Mutnice 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

 

Vatrogasna služba također nije imala intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da će dana 02.03.2022 godine planski biti obustava električnom energijom.na trafopodručjima:Donja Koprivna, Fejzagići, Kržalići, Ljubijankići, Pivnice,Toromani u vremenu od 08:30 sati-15:30 sati.

 

Zbog niske jutarnje temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a izdvajamo puteve: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica-Kupres. Na ostalim putevima kolovoz je suh ili mjestimično vlažan. Magla jutros smanjuje vidljivost na širem područu Gračanice. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Povodom praznika 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja